De Tuinen

Natuurboerderij Lindehoeve Dalfsen

Al onze tuinen worden beheerd door vrijwilligers en ook de cliƫnten van Philadelphia helpen mee om de tuinen netjes en onkruidvrij te houden. Sommige tuinen mogen hun wilde karakter behouden en hebben weinig onderhoud nodig. Andere tuinen moeten in het plant en oogstseizoen dagelijks bijgehouden worden.

tuinen Natuurboerderij Lindehoeve

De groentetuin

Onze groentetuin is compleet biologisch, we gebruiken geen gif of andere chemische middelen. In onze tuin vind je slabonen, sla, courgettes, komkommer, aardappels, wortels, boerenkool en vergeten groenten zoals pastinaak. Een heerlijke variatie waardoor wij een groot gedeelte van het jaar onze oogst kunnen verkopen.

tuinen Natuurboerderij Lindehoeve

De kruidentuin

In de kruidentuin kweken wij allerlei soorten kruiden, die zeer geschikt zijn om te gebruiken bij het koken. Op de bordjes zie je welke plant, wat is. Wrijf maar eens een blaadje of bloemetje tussen duim en wijsvinger en ruik eraan. Kruiden worden ook verkocht, we snijden ze vers voor je, vraag na bij een van de medewerkers.

tuinen Natuurboerderij Lindehoeve

De Boomgaard

In de boomgaard die achter de groentetuin ligt, zijn een 20-tal fruitbomen geplant. Wij kweken vooral de oude rassen. Zo hebben wij appel-, peren-, kersen- en pruimenbomen. De vruchten worden verkocht of er wordt sap van gemaakt.

tuinen Natuurboerderij Lindehoeve

Vijvertuin

De vijver is er neergelegd om de natuur haar gang te laten gaan. Met riet, wuivende palmen, kikkers en allerlei soorten insecten is de vijver een lust voor het oog en oor zijn. Bovendien kunnen de bijen vanuit de bijenstal ongehinderd naar en van de bijenstal vliegen.

tuinen Natuurboerderij Lindehoeve

Speeltuin

Wat is er fijner dan eerst naar de dieren kijken en dan even lekker de speeltuin in. Wij hebben diverse leuke speeltoestellen en voor de volwassenen een fijne plek om even te genieten van het zonnetje of de rust.

tuinen Natuurboerderij Lindehoeve

Bloementuin

Elk jaar reserveren wij een stukje van de tuin voor een ware bloemenpracht, geniet mee van het vroege ontluiken in het voorjaar tot de bloemenpracht in de zomer.