Dieren

Natuurboerderij Lindehoeve Dalfsen

In en om Natuurboerderij Lindehoeve hebben wij veel dierensoorten, die met zorg zijn geselecteerd. Heel veel dieren kunnen worden geaaid, maar let dan wel even op onze hygiëne voorschriften. Als je meer wilt weten over bepaalde dieren, vraag gerust een medewerker.

Zelf voeren is NIET toegestaan, dit verstoort de balans in het voedsel en gedrag van de dieren. Je kunt meegebracht voedsel in een speciale bak doen. De dieren worden door ons gevoerd en soms kan en mag geholpen worden.

De boerderij is niet ingericht om dieren op te vangen, dit verstoort de balans en ook kunnen dierziekten worden overgedragen.

Onze dieren

dieren Natuurboerderij Lindehoeve

Hoefdieren

Je vindt bij ons twee kleine pony’s, ezel Floris, twee kleine varkens en verschillende schapenrassen en geitenrassen. Elk jaar proberen wij lammetjes te hebben op de boerderij. Af en toe hebben wij ook kalfjes lopen. Een van onze weides is toegankelijk, zorg wel dat je het hek achter je dicht doet.

dieren Natuurboerderij Lindehoeve

Insecten

In de Bijenkroeg staan een aantal kasten voor onze bijen. Toch tref je ook in verschillende andere tuinen, meerdere insecten aan. Want een aantal van onze tuinen zijn erop ingericht om insecten aan te trekken.

Weetje over bijen

Bijen communiceren met elkaar door het maken van dansjes, waarin ze heel precies aangeven waar zoetigheid te vinden is.

dieren Natuurboerderij Lindehoeve

Knaagdieren

Binnen in het centrale gebouw houden wij cavia’s en konijnen. Grote en kleinere varianten, die geaaid mogen worden. Als je ze op schoot wilt houden, moet je dit even vragen aan een van de medewerkers of dit kan.

dieren Natuurboerderij Lindehoeve

Vogels

Wij hebben in boomgaard enkele ganzen en een kalkoen lopen. In de speciaal aangelegde vogelvijver vindt je meerdere vogelsoorten. Ook hebben wij kippen in de kippenren en kleine volière vogels. We dagen je uit om alle vogels van onze Natuurboerderij in kaart te brengen.

Weetje over cavia's

Een mannetjescavia noemen we net als bij varkens een beer. Het vrouwtje wordt een zeug genoemd.

Hygiëne op de Natuurboerderij