Nieuws

Kiddybe schenkt opbrengst poffertjes

Opbrengst Poffertjes KiddyBe voor Natuurboerderij Lindehoeve

Tijdens het Dalfser Kerstfestijn bakte Kinderkledingwinkel Kiddybe heerlijke poffertjes, de opbrengst van de verkoop € 100,- ging naar een goed doel. Barbera Nieuwenhuizen, eigenaresse van Kiddybe: ‘Wij vinden dat Natuurboerderij Lindehoeve echt iets bijdraagt voor kinderen en daarom geven wij graag onze opbrengst aan hen.’ Jan Dirk Nijkamp, kersverse voorzitter van Natuurboerderij Lindehoeve, ging even bij de winkel langs om hen te bedanken voor dit prachtige initiatief.

Bestuur neemt afscheid

Vanaf de oprichting van Natuurboerderij Lindehoeve en eigenlijk ook al ruim daarvoor zijn de bestuursleden Gerwin van Lohuizen, Dries Visser en Henk van de Vegt actief bezig geweest met de boerderij. Nu na al die jaren nemen zij per 1 januari 2018 afscheid en wordt het bestuur overgedragen aan Jan Dirk Nijkamp en Raymond Barendse. In november werd er op een fijne manier afscheid genomen door alle vrijwilligers van het huidige bestuur in het Hof van Dalfsen. Gerwin had allerlei foto's verzameld en die werden getoond. Tijdens de avond werden de nodige toespraken gehouden en een krat overhandigd met allerlei lekkernijen erin, ook kregen zij nog een fotoboekje met de jaren in vogelvlucht. Ook Lidy Visser werd in het zonnetje gezet, want ook zij heeft in al die jaren zoveel bijgedragen aan de boerderij. Dries, Gerwin en Henk hartelijk dank voor alles wat jullie voor Natuurboerderij Lindehoeve hebben betekend. Grandioos! Bestuur Natuurboerderij Lindehoeve neemt afscheid Bestuur Natuurboerderij Lindehoeve neemt afscheid Bestuur Natuurboerderij Lindehoeve neemt afscheid Bestuur Natuurboerderij Lindehoeve neemt afscheid Bestuur Natuurboerderij Lindehoeve neemt afscheid Bestuur Natuurboerderij Lindehoeve neemt afscheid Bestuur Natuurboerderij Lindehoeve neemt afscheid Bestuur Natuurboerderij Lindehoeve neemt afscheid Bestuur Natuurboerderij Lindehoeve neemt afscheid Bestuur Natuurboerderij Lindehoeve neemt afscheid Bestuur Natuurboerderij Lindehoeve neemt afscheid Bestuur Natuurboerderij Lindehoeve neemt afscheid Bestuur Natuurboerderij Lindehoeve neemt afscheid Bestuur Natuurboerderij Lindehoeve neemt afscheid Bestuur Natuurboerderij Lindehoeve neemt afscheid Bestuur Natuurboerderij Lindehoeve neemt afscheid Bestuur Natuurboerderij Lindehoeve neemt afscheid Bestuur Natuurboerderij Lindehoeve neemt afscheid Bestuur Natuurboerderij Lindehoeve neemt afscheid Bestuur Natuurboerderij Lindehoeve neemt afscheid

Volop oogst uit onze groentetuin

Natuurboerderij Lindehoeve - groente Natuurboerderij Lindehoeve - groente Natuurboerderij Lindehoeve - groente Natuurboerderij Lindehoeve - groente Natuurboerderij Lindehoeve - groente Natuurboerderij Lindehoeve - groente Natuurboerderij Lindehoeve - groente Natuurboerderij Lindehoeve - groente Natuurboerderij Lindehoeve - groente Natuurboerderij Lindehoeve - groente Natuurboerderij Lindehoeve - groente Natuurboerderij Lindehoeve - groente Natuurboerderij Lindehoeve - groente

Vlierbloesemsiroop bij Natuurboerderij Lindehoeve

nieuw Vlierbloesemsiroop Er is volop oogst bij Natuurboerderij Lindehoeve: sla, pluksla, rucola en komkommers, maar ook heerlijke peultjes en vanaf deze week ook tuinbonen. De vrijwilligers zijn er maar druk mee, want ook het onkruid schiet na de regenbuien van vorige week de grond uit. Op de verkoopkraam liggen naast de heerlijke groente ook elke keer nieuwe recepten die gratis mogen worden meegenomen. Dit keer bijvoorbeeld lauwwarme salade van peultjes. Niet alleen groente liggen op de kraam, ook is er honing en vanaf deze week ook vlierbloesemsiroop, die door een van de vrijwilligers zelf is gemaakt. De opbrengst van de verkoopkraam komt geheel ten goede aan de Natuurboerderij. Zij stellen elke ondersteuning in de vorm van hulp, sponsoring, (jaarlijkse) donaties of gewoon uw bezoek heel erg op prijs.

Natuurboerderij Lindehoeve heeft weer groente!

Het voorjaar is volop aanwezig bij Natuurboerderij Lindehoeve. Naast dat er jonge dieren zijn geboren, komt ook de groente- en kruidentuin weer helemaal tot leven. De vrijwilligers en cliënten van Philadelphia zijn het hele jaar al druk in de weer om te zorgen dat het hele seizoen verse groenten kunnen worden aangeboden. In het verkoophuisje deze week ligt dan ook de eerste rucola, radijs, raapstelen, spinazie, rabarber en pluksla. Allemaal voor een kleine prijs, dat geheel ten goede komt aan de boerderij zelf. Wel wordt aangeraden klein geld mee te nemen, want er kan alleen gepast betaald worden, uiteraard is een gift ook altijd welkom! Als extraatje ligt er een gratis recept om mee te nemen naar huis. Dit keer gaat het over Rucola, een heerlijke smaakmaker in de keuken. Elke dag is de boerderij open en kunnen groenten en straks ook weer kruiden, honing en bessen worden gekocht op de kraam. Zodra er nieuwe groenten worden aangeboden komt de prijslijst op deze site en op facebook te staan.

Jonge geitjes

Jippie het is lente! Want het eerste geitje is geboren. We zijn nog in verwachting van meer, misschien zelfs een tweeling.

Natuurboerderij Lindhoeve - nieuwe aanwas Natuurboerderij Lindhoeve - nieuwe aanwas Natuurboerderij Lindhoeve - nieuwe aanwas

Voortbestaan Natuurboerderij onder druk

Voortbestaan Natuurboerderij onder druk In verband met de krapte qua vrijwilligers en krimp en vervanging van de bestuursleden is er in de afgelopen jaren met diverse personen over gesproken en zijn er oproepen gedaan via de vrijwilligersvacaturebank. Dit hebben nog geen nieuwe bestuursleden opgeleverd. Echter nu het huidige bestuur voor zich zelf een einddatum heeft vastgesteld tw 1 januari 2018, begint het een stuk nijpender te worden.

Op dit moment zijn een 25 vrijwilligers actief om het project Natuurboerderij draaiende te houden. Binnen deze club vormen een 3 tal mensen het bestuur van de Stichting. Met het geplande vertrek van het huidige bestuur valt het fundament onder de organisatie weg. Zonder opvolging of overname-partij zal de Natuurboerderij in haar huidige vorm niet kunnen bestaan. Wij hopen echter dat er enthousiaste personen of een geschikte kandidaat zal zijn om dit project voort te zetten.

Natuurboerderij “Lindehoeve” die haar maatschappelijke waarde heeft bewezen: Een project die tot heden mede door inzet van vele vrijwilligersuren, sponsering en donateurs niet afhankelijk is geweest van subsidies. Een locatie waar jaarlijks vele bezoekers worden welkom geheten. Een project waar reeds jaren jong en oud zich kunnen ontspannen en nuttig kunnen maken. Een groen visite kaartje met een sociaal hart voor de gemeente Dalfsen. Toeristen uit binnen en buitenland er met plezier vertoeven. Ook een locatie waar duurzaamheid hoog in het vaandel staat. Een fijne werkplek waar vrijwilligers met plezier biologisch tuinieren en waar bezoekers kunnen genieten van deze producten. Kortom een plek waar je kennis kunt opdoen rond natuur en milieu door het omgaan met mensen ,dieren en planten.

Als er op korte termijn geen goede opvolging wordt gevonden dan moeten wij de boerderij ontmantelen. Wij willen dit niet zo maar laten gebeuren. Sterker nog: dat gaat ons aan het hart. Vandaar de oproep help ons.

Wij roepen een ieder op die dit ook aan het hart gaat en met het bestuur daarover van gedachten wil wisselen te mailen naar : info@natuurboerderijdalfsen.nl.

Zomer op Natuurboerderij ’Lindehoeve’

Het is volop zomer op onze natuurboerderij.
De jonge dieren, die dit voorjaar zijn geboren worden groter. In de moes- en kruidentuin groeit en bloeit alles als kool! Ook al begint voor velen de vakantie: op ’Lindehoeve’ heerst altijd bedrijvigheid. De cliënten van Philadelphia en de vrijwilligers zorgen er voor dat alle dieren hun natje en droogje en op zijn tijd een knuffel krijgen. Er wordt geschoffeld om het onkruid eronder en de heerlijk verse en onbespoten groente boven de grond te krijgen. Er komen regelmatig (oppas)vaders en –moeders, (oppas)opa’s en -oma’s met hun (klein)kinderen een kijkje nemen en spelen in de speeltuin. Maar dat niet alleen. Veel mensen zijn verrast als ze een kijkje nemen in onze groentekraam. Daar ligt de opbrengst van de groentetuin voor een mooi prijsje te koop. Iedereen kan dus meegenieten van wat de tuin ons biedt. Kom gerust ook een keer. “Lindehoeve” is geopend op werkdagen van 10.00 – 16.30 uur en in het weekend van 13.30 – 17.00 uur.

Zomer op Natuurboerderij Lindehoeve Zomer op Natuurboerderij Lindehoeve Zomer op Natuurboerderij Lindehoeve Zomer op Natuurboerderij Lindehoeve Zomer op Natuurboerderij Lindehoeve

Gastouderbureau Dalfsen viert de 5e verjaardag van pony Annabel

Pony Annabel van Natuurboerderij de Lindehoeve vierde vandaag haar 5e verjaardag. De kinderen en (gast-) ouders van Gastouderbureau Dalfsen waren uitgenodigd op het verjaardagsfeestje. De kinderen hadden allemaal een cadeautje voor Annabel en haar vriendinnetje Anarinske meegenomen. Zoals handenvol hooi, wortels, appels, brood en mooie tekeningen. Ook werd door iedereen uit volle borst meegezongen met het Lang zal ze leven voor Annabel. Het was een prachtig verjaardagsfeest voor de pony en voor de kinderen! Van Gastouderbureau Dalfsen kreeg Annabel een cheque van € 150,-.

Gastouderbureau Dalfen Pony Annabel Gastouderbureau Dalfen Pony Annabel Gastouderbureau Dalfen Pony Annabel

Mevrouw Koerhuis schenkt prijs aan Natuurboerderij

Tijdens de Oranjefeesten won mevrowu Koerhuis een mooie prijs waarbij ze met 10 personen op een donut van Hiawatha Actief over de Vecht kon dobberen. Deze prijs was echter niet aan Mevr. Koerhuis besteed en samen met de Oranjevereniging heeft ze besloten haar prijs te verloten voor een goed doel. Mevr. Koerhuis is een dierenvriend en koos ervoor het bedrag van de verloting te schenken aan Natuurboerderij Lindehoeve in Dalfsen.

Tijdens de verloting op Koningsdag bracht deze prijs het prachtige bedrag van €260,- op! Op zaterdag 14 mei heeft mevrouw Koerhuis dit bedrag persoonlijk overhandigd aan Dries Visser en vrijwilligers, samen met Liesbeth Mars en Suzan Laarman van de Oranjevereniging. Mevr. Koerhuis werd hartelijk en enthousiast ontvangen tijdens de klus dag en werd rondgeleid op deze bijzondere plek.

Het bedrag wordt goed besteed aan het maken van een nieuw caviahok. Bedankt voor de waardecheque, mevrouw Koerhuis!

Waardecheque voor Natuurboerderij Waardecheque voor Natuurboerderij Waardecheque voor Natuurboerderij Waardecheque voor Natuurboerderij

Rucola in de keuken

Rucola wordt vooral gebruikt als smaakmaker. Het heeft een pittige, nootachtige smaak. Vooral in de mediterrane keukens vind je het in veel gerechten. Rucola kan rauw gegeten worden, maar kan je bijvoorbeeld ook kort stoven. Het wordt vaak gebruikt in rauwkostsalades, in combinatie met slasoorten, of fijngesneden rauw door de aardappelpuree of soep. Deze week een recept met raapsteeltjes dat u gratis mee mag nemen!

Groente- en kruidentuin van ‘Lindehoeve’ in de groei!

Iedereen heeft het gemerkt: de lente is volop uitgebroken! Ook bij Natuurboerderij Lindehoeve, op haar prachtige plek, hoek Koesteeg / Haersoltheweg, is dat aan alles te zien. Met name in de moestuin is volop gezaaid en komen de eerste groenten alweer boven. Ook de kruidentuin staat er prachtig bij!

Er wordt zelfs alweer geoogst. De eerste rabarber, spinazie, minikomkommers, radijs en rucola sla ligt al in onze groentekraam voor de verkoop. U kunt naar eigen smaak heerlijke verse kruiden plukken voor gebruik in de keuken. Drie keer per week, op maandag, woensdag en vrijdag, is er verse aanvoer van groente van het seizoen. Met heerlijke recepten! De kraam is zelfbediening. Er hangt een prijslijst en het geld kunt u in het daarvoor bestemde kistje doen. Gepast geld meenemen dus!

Ieder seizoen zet een aantal vrijwilligers zich in voor het bewerken van de groente- en kruidentuin. Wij kweken op de biologische manier. Er komt alleen ‘echte’ mest op de grond en er worden geen gif of andere chemische middelen gebruikt. Ook is er sprake van wisselteelt om op natuurlijke manier ziekten in de groenten te voorkomen. En natuurlijk komt alle tuinafval op de composthoop, zodat de daardoor verkregen compost ook weer kan worden gebruikt als ‘mest’ voor de tuin.

U kunt ook gewoon een kijkje komen nemen in de tuin zelf. Als er iemand aanwezig is, zal die u er graag over vertellen. Kijk voor het actuele aanbod van de groente- en kruidentuin op www.natuurboerderijdalfsen.nl

Gift voor Natuurboerderij Lindehoeve van de Vechtdal Cup

Zoals elk jaar start de Natuurboerderij met een nieuwjaarsbijeenkomst voor vrijwilligers. Om het jaar wordt er een informatief uitje georganiseerd. Dit jaar konden ongeveer 20 vrijwilligers mee naar de Vreugderijkerwaard, bij Westenholte in Zwolle. Onder begeleiding van een gids van Natuurmonumenten kwamen zij meer te weten over het ontstaan en herinrichting van dit unieke stukje natuur. Naderhand werd de bijeenkomst afgesloten met een stamppot buffet in de Natuurboerderij zelf. Daarbij kwam als verrassing enkele vertegenwoordigers van de Vechtdal Cup, een initiatief van de service-clubs uit het Vechtdal: JCI, Lions, Rotary en Soroptimisten. Met dit initiatief willen zij goede doelen ondersteunen in het Vechtdal. Zij hebben in 2015 gekozen voor de Kinderboerderijen in de regio, waaronder dus Lindehoeve en dan met name de Koffiecorner. De check werd uitgereikt door Jan Rooijakkers aan Dries Visser, voorzitter van Natuurboerderij Lindhoeve. Dries: ‘Het geld komt zeker goed van pas, want het plein rondom de koffiecorner is toch wat groter geworden dan gepland en de inrichting moet nog verder afgewerkt worden.’ De Natuurboerderij draait op donateurs, sponsoren en giften, elke bijdrage is dan ook van harte welkom.

Vechtdal Cup - Natuurboerderij Lindehoeve Vechtdal Cup - Natuurboerderij Lindehoeve

Vreugderijkerwaard

Nieuwjaarsbijeenkomst - Natuurboerderij Lindehoeve Nieuwjaarsbijeenkomst - Natuurboerderij Lindehoeve Nieuwjaarsbijeenkomst - Natuurboerderij Lindehoeve Nieuwjaarsbijeenkomst - Natuurboerderij Lindehoeve Nieuwjaarsbijeenkomst - Natuurboerderij Lindehoeve Nieuwjaarsbijeenkomst - Natuurboerderij Lindehoeve Nieuwjaarsbijeenkomst - Natuurboerderij Lindehoeve Nieuwjaarsbijeenkomst - Natuurboerderij Lindehoeve Nieuwjaarsbijeenkomst - Natuurboerderij Lindehoeve Nieuwjaarsbijeenkomst - Natuurboerderij Lindehoeve Nieuwjaarsbijeenkomst - Natuurboerderij Lindehoeve Nieuwjaarsbijeenkomst - Natuurboerderij Lindehoeve Nieuwjaarsbijeenkomst - Natuurboerderij Lindehoeve Nieuwjaarsbijeenkomst - Natuurboerderij Lindehoeve Nieuwjaarsbijeenkomst - Natuurboerderij Lindehoeve Nieuwjaarsbijeenkomst - Natuurboerderij Lindehoeve Nieuwjaarsbijeenkomst - Natuurboerderij Lindehoeve Nieuwjaarsbijeenkomst - Natuurboerderij Lindehoeve Nieuwjaarsbijeenkomst - Natuurboerderij Lindehoeve Nieuwjaarsbijeenkomst - Natuurboerderij Lindehoeve Nieuwjaarsbijeenkomst - Natuurboerderij Lindehoeve Nieuwjaarsbijeenkomst - Natuurboerderij Lindehoeve Nieuwjaarsbijeenkomst - Natuurboerderij Lindehoeve Nieuwjaarsbijeenkomst - Natuurboerderij Lindehoeve Nieuwjaarsbijeenkomst - Natuurboerderij Lindehoeve Nieuwjaarsbijeenkomst - Natuurboerderij Lindehoeve Nieuwjaarsbijeenkomst - Natuurboerderij Lindehoeve Nieuwjaarsbijeenkomst - Natuurboerderij Lindehoeve Nieuwjaarsbijeenkomst - Natuurboerderij Lindehoeve Nieuwjaarsbijeenkomst - Natuurboerderij Lindehoeve

Mol diervoeding al meer dan 10 jaar donateur

Ga naar de website van Mol Diervoeding Al vele jaren ondersteunt Mol diervoeding de Natuurboerderij ‘Lindenhoeve’. Meerdere malen per jaar worden er bestellingen geplaatst en klaargezet door Mol diervoeding, waarna de medewerkers van de Natuurboerderij ‘Lindenhoeve’ de producten gratis komen ophalen. Door de ondersteuning van verschillende soorten artikelen kunnen de vele dieren zoals, konijnen, paarden, schapen, geiten, herten, kippen en cavia’s, weer gevoerd en verzorgd worden. Beide partijen zijn blij met de samenwerking en hopen deze nog jaren te kunnen voortzetten om zo een maatschappelijk steentje bij te kunnen dragen in de regio.

Lees verder op de website van Mol Diervoeding

Mol Diervoeding Mol Diervoeding

Koffiecorner officieel geopend

Woensdag 24 juni werd de nieuwe Koffiecorner feestelijk geopend door Dries Visser in de aanwezigheid van een aantal vrijwilligers en cliënten van Stichting Philadelpia. Voor vele bezoekers is een lang gekoesterde wens in vervulling gegaan, namelijk om koffie of thee te kunnen drinken en gezellig met de kinderen te kunnen zitten bij de vernieuwde en uitgebreide speeltuin. Ook aan de kleintjes is gedacht, want voor hen is er een pakje drinken te koop. Pinnen is niet mogelijk, dus er moet met gepast geld betaald worden.

De koffiecorner is geopend op woensdag- en vrijdagmiddag.

,/p> Als blijkt dat er veel belangstelling voor is, dan zal dit uitgebreid worden naar de overige dagen. In de overdekte voorruimte van de koffiecorner worden tevens eigen gekweekte groente en overige producten te koop aangeboden.

Officiele opening Koffiecorner Officiele opening Koffiecorner Officiele opening Koffiecorner Officiele opening Koffiecorner Officiele opening Koffiecorner Officiele opening Koffiecorner Officiele opening Koffiecorner Officiele opening Koffiecorner

Dankzij VSB Fonds en Rabobank uitbreiding

Natuurboerderij ‘Lindehoeve’ begint het voorjaar goed met een aantal lammetjes en dankzij het VSB Fonds en de Rabobank ook nieuwe speelvoorzieningen en een koffiecorner.

Het VSB Fonds ondersteunt projecten zoals die van de Natuurboerderij om een bijdrage aan de kwaliteit van de Nederlandse samenleving te leveren. Met een bijdrage van € 4000,= willen zij de Natuurboerderij een extra impuls geven. Daarnaast komt uit het maatschappelijk Fonds Coöperatief Dividend van de Rabobank een flinke ondersteuning van maar liefst € 5000,=. De Rabobank vindt dat de uitbreiding ruimte biedt aan een extra werkervaringsplek voor cliënten van de boerderij. Het bestuur van de Stichting is dan ook zeer ingenomen met deze geweldige injecties die het mogelijk hebben gemaakt om de uitbreiding te realiseren.

Aan de koffiecorner wordt momenteel de laatste hand gelegd door diverse leerlingen van het opleidingscentrum ‘de Grift’ uit Nieuwleusen. Voorafgaand zijn meerdere vrijwilligers actief geweest om een goede fundering aan te brengen onder de corner. De nieuwe speeltoestellen zijn door IJreca geplaatst en Hoveniersbedrijf Rozengaerde heeft gezorgd voor een prachtig terrasje en nieuwe aanplant. Het geheel ziet er dan ook fraai uit.

Als alles mee zit hoopt het bestuur begin juni de bezoekers te kunnen verwelkomen met koffie en een pakje drinken voor de kinderen. Daarmee wordt een bezoek aan Natuurboerderij Lindehoeve nog aantrekkelijker.
Koffiecorner en Speeltoestellen op Natuurboerderij Lindehoeve Koffiecorner en Speeltoestellen op Natuurboerderij Lindehoeve Koffiecorner en Speeltoestellen op Natuurboerderij Lindehoeve Koffiecorner en Speeltoestellen op Natuurboerderij Lindehoeve Koffiecorner en Speeltoestellen op Natuurboerderij Lindehoeve Koffiecorner en Speeltoestellen op Natuurboerderij Lindehoeve Koffiecorner en Speeltoestellen op Natuurboerderij Lindehoeve Koffiecorner en Speeltoestellen op Natuurboerderij Lindehoeve Koffiecorner en Speeltoestellen op Natuurboerderij Lindehoeve

Eerste lammeren geboren

De eerste lammeren bij Toggenburger geit zijn inmiddels geboren op de boerderij. Ze zijn nu 18 dagen oud en mogen geknuffeld worden. Het zijn 2 prachtig donker gekleurde jonge dieren die dagelijks door het hok huppelen.
Lammeren op Natuurboerderij Lindehoeve Lammeren op Natuurboerderij Lindehoeve Lammeren op Natuurboerderij Lindehoeve Lammeren op Natuurboerderij Lindehoeve

Valentijnstaart van D66 voor vrijwilligers van de natuurboerderij

Namens de raadsfractie van D66 Dalfsen is op zaterdag 14 februari jl. een reusachtige taart aangeboden aan de vrijwilligers van natuurboerderij "Lindehoeve" in Dalfsen. Een welverdiend gebaar naar de ca. 25 vrijwilligers die onder aanvoering van hun voorzitter Dries Visser, van de natuurboerderij niet alleen een ontmoetingsplek hebben weten te maken, maar ook tot een educatief centrum voor kinderen en volwassenen.

Natuurboerderij Lindehoeve krijgt Valentijnstaart van D66 Natuurboerderij Lindehoeve krijgt Valentijnstaart van D66 Natuurboerderij Lindehoeve krijgt Valentijnstaart van D66 Natuurboerderij Lindehoeve krijgt Valentijnstaart van D66 Natuurboerderij Lindehoeve krijgt Valentijnstaart van D66 Natuurboerderij Lindehoeve krijgt Valentijnstaart van D66
Op de vraag wie of welke organisatie dit jaar in aanmerking zou kunnen komen voor de D66 Valentijns taart, stuurde ons jongste D66 lid, Sem Loggen als reactie: "Natuurboerderij "Lindehoeve" heeft een initiatief waarbij ze samen met scholen een educatief programma opzetten om kinderen actief biologie te leren, dit doen ze bijvoorbeeld door het planten van gewassen en krijgen kinderen een paar keer per jaar de groeistadia van een bloem te zien"

Deze motivatie raakt de kern van wat "Lindehoeve" probeert te zijn en wordt door de fractie van D66 als zeer waardevol beschouwd. Daarnaast waardeert de fractie de maatschappelijke betrokkenheid van de Stichting door cliënten van Philadelphia (mensen met een beperking) een zinvolle dagbesteding te bieden, waarbij de omgang en verzorging van dieren een positieve uitwerking hebben.

Voldoende reden om het bestuur en de vrijwilligers van "Lindehoeve" te verrassen en hen deze blijk van waardering over te brengen. De taart is uitgereikt door Mirjam Dijsselhof en Gerrit van Hofwegen, voor D66 Dalfsen de verkiesbare kandidaten op de lijst voor de Provinciale Staten.

Nieuwe bezoekersvoorziening bij Natuurboerderij

Nieuwe bezoekersvoorziening Natuurboerderij Lindehoeve Nieuwe bezoekersvoorziening Natuurboerderij Lindehoeve Nieuwe bezoekersvoorziening Natuurboerderij Lindehoeve

Aan het begin van 2014 werd een plan gemaakt bij Natuurboerderij Lindehoeve om het bezoekers nog iets plezieriger te maken. De gedachten waren aan een voorziening waarbij koffie, thee en een pakje limonade te krijgen was, maar ook aan een mooie overzichtelijker plek voor het uitstallen van de eigen gekweekte groenten, de honing uit de bijenstal en de door de kippen gelegde eieren. De plannen zijn inmiddels verder uitgewerkt en door twee giften kon afgelopen week de bouw van de voorziening worden gestart. Deze twee giften kwamen van Woongroep55+ met het mooie bedrag van ? 1750,= en Greenshoes uit Dalfsen schonk nog eens ? 1000,=. Loonbedrijf Lindeboom is inmiddels begonnen met de werkzaamheden. De uitbreiding komt naast de huidige speelplaats, die ook een metamorfose krijgt met een aantal nieuwe speeltoestellen. Wanner het eenmaal klaar is kunnen mensen genieten van een kopje thee of koffie, terwijl de kinderen heerlijk aan het spelen zijn.

Wilt u de voortgang bekijken, Natuurboerderij Lindehoeve is elke werkdag en op zondag geopend van 13.30 uur tot 16.00 uur. Door de werkzaamheden en omdat de boerderij ook te maken met restricties rondom de vogelgriep, worden beschermde delen aangegeven met rood-witte linten. U wordt verzocht zich daaraan te houden tijdens uw bezoek.

Lintje voor Dries Visser

Lintje voor Dries Lintje voor Dries lintje voor Dries

Op Koningsdag 2014 mocht onze voorzitter Dries Visser uit handen van Burgemeester Han Nooten deze koninklijke onderscheiding ontvangen op het gemeentehuis. Na al die jaren van vrijwillige inzet is Dries nu Lid in de Orde van Oranje Nassau. Van harte gefeliciteerd Dries, namens ons allen!